Skip to content

Trecerea din Estonia în Finlanda cu autorulota

March 23, 2021

Primul impact major pe care noi l-am simtit in aceasta calatorie a fost trecerea în Finlanda. Scandinavia este total diferita de restul Europei. Inca din Estonia incepe sa se simta un pic influenta scandinava, cel putin in privinta locurilor amenajate pentru activitati de campare sau outdoor.

Dintre tarile baltice, Estonia pare cea mai “moderna” dar situatia se schimba dramatic in partea de est, in satele de la granita cu Rusia. Acolo se vede ce a lasat in urma comunismul.

Nu multi oameni stiu ca Estonia este una dintre cele mai putin religioase tari din lume, putin peste 75% din populatie declarandu-se fara religie.

Trecerea din Estonia in Finlanda se face cu feribotul, de la Tallinn la Helsinki, un drum care dureaza aproape 3 ore. Mai jos, la sfarsitul articolului, o sa las un clip cu imagini cat si unul cu sfaturi utile despre trecerea cu bacul cat si alte lucruri utile atunci cand vrei sa calatoresti cu autorulota in Finlanda.

Helsinki este un oras foarte aerisit, deoarece nu are o populatie foarte numeroasa. Chiar daca este capitala, este un paradis pentru autorulote. Dispune de foarte multe zone cu natura unde se poate sta cu autorulota. Activitatile in natura sunt foarte prezente in cultura nordica. Acolo o sa vezi oameni care petrec foarte mult timp in natura, locuri de picnic in mijlocul padurii, cu acces la toaleta pentru persoanele cu dizabilitati, cu lemne si gratar puse la dispozitie. Pana si in benzinarii o sa gasesti rafturi cu articole de outdoor.

Va las imaginile sa vorbeasca de la sine , apoi clipuri cu sfaturi utile pentru cei care vor sa calatoreasca cu autorulota in Finlanda

Sfaturi utile pentru cei care vor sa calatoreasca in Scandinavia cu autorulota:

Advertisement

From → CALATORIE

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: